NOUBA birch sap cocktail recipes

Recipe SEVE-SELTZ

Very refreshing and ALCOHOL-FREE:
- A siphon with a cartridge for a sparkling cocktail
- Birch sap at 4°
- Crushed ice
- A little sugar
- A little Baobab powder
finish with a slice of fresh fruit on your glass and off you go!

It can be flavored with lemon, tea, mint etc...

ALCOHOLIC: same thing with a dash of rum, vodka or other (to be consumed in moderation...)

Fresh Recipe

For 125 ml of sap (2 cocktails per bottle)
- 1 teaspoon of Baobab powder
- 10 gr of syrup, organic elderberry, organic acacia, organic fruit juice or other ..,

Mix in a bottle of seltzer and add it on 125gr of crushed ice or ice cubes full glass with a slice of fruit ...

GOOD COCKTAIL without alcohol (to be consumed in moderation) and until the end of the night, fizzy effect with soda stream type machine can be made with any kind of aroma; ginger, acacia, thyme, rosemary, tea.......)

Tonic Recipe

-125 ml of birch sap
-100 ml of apple juice
- ½ star anise,1 pinch of mace, 1 pinch of cinnamon and 3 open cardamom capsules

Heat it on low heat and let it infuse for 5 minutes before straining.
Drink it hot, in wet and cold weather it's a treat!

Antioxidant cocktail

- 125 ml birch sap
- a handful of red fruits (raspberries, blueberries, blackberries or blackcurrants)
- 2 mint leaves and 2 hibiscus leaves

You can add ice cubes if you want, enjoy!

Our partners birch sap nouba

partner-seve-bouleau

The square of the angel

“Nous avons découvert Ariège Sève de bouleau avec un producteur Local avec qui nous travaillons avec du jus de Pomme Bio. Nous avons fait de nombreux tests de plats cuisinés, sorbets a base de Sève de bouleau Bio pour élaborer quelques recettes de cuisines , soit en fond de sauce, de cuisson poissons et viandes blanche et enfin de sorbets. La sève de bouleau n’a a priori aucun goût particulier sauf que…( Elle ressemble tant en aspect qu’en goût à de l’eau mais avec un léger goût de coco) par contre, elle est très riches en minéraux et olligos éléments. C’est une denrée naturelle non transformée produite dans nos Forêts de bouleau du Parc Naturel Régional qui valorise notre territoire et apporte des vitamines a nos mets.”

Paul FONTVIELLE " Bouchon Michelin " restaurant owner

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www.lecarredelange.com

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